Wespspin gevonden

Ik ben bij een zakelijke klant in Houten met overlast van ongedierte. Tijdens de buitenronde tref ik deze prachtige wespspin aan. Deze spin is ook wel bekend onder de naam tijgerspin en als je de foto bekijkt, wordt wel duidelijk waarom. Deze spin komt van origine uit het Middellandse Zeegebied, maar heeft zich verspreid over grote delen van Europa. Dit zou een gevolg kunnen zijn van de klimaatverandering. De spin houdt erg van warme zomers. Ook in Nederland komt deze spin nu dus voor, maar wel in kleine aantallen.

Niet giftig!

De spin op de foto is een vrouwtje en deze is een stuk groter dan haar mannelijk soortgenoot. Het lijfje van het vrouwtje meet ongeveer 1,5 cm tegenover 0,5 cm lijf van het mannetje. Het mannetje is ook een stuk minder opvallend gekleurd, namelijk dofbruin en wordt door zijn geringe afmeting en onopvallende kleur zelden herkend als wespspin. Het vrouwtje daarentegen is erg opvallend en veel mensen met angst voor spinnen griezelen als ze deze prachtige spin tegenkomen. Deze mensen kunnen gerustgesteld zijn want deze spin kan niet steken. Ze kan wel bijten, maar de beet is gelukkig ongevaarlijk. Dus als je een keer een mooi exemplaar tegenkomt van deze spin, geniet van haar mooie, felle tekening.

Meer over de wespspin

De mannetjes wespspin heeft na de paring wel wat te vrezen, want het vrouwtje eet hem op zodra zijn taak is volbracht… Een maand na de paring, meestal in augustus legt het vrouwtje cocons met eitjes. Deze zijn opvallend groot (ongeveer de grootte van een golfbal!) en gelig en zijn te vinden tussen het gras. De wespspin voedt zich graag met sprinkhanen, libellen en kevers. Het is niet bijzonder dat deze wespspin de insecten in haar web vangt, maar leuk feitje is dat deze spin ondersteboven in haar web zit! Het web wordt vaak laag boven de grond gespannen tussen grashalmen, zodat er grote kans is op het vangen van een sprinkhaan.

Last van ongedierte?

Heeft u thuis veel last van spinnen of ander ongedierte? Heeft u sporen aangetroffen van ratten of muizen? Stoort het u dat u zilvervisjes of papiervisjes in huis heeft? Of heeft u een wespennest aangetroffen? Wij helpen u hier vakkundig en snel vanaf! Ook voor overlast van mollen bent u bij ons aan het juiste adres. In Culemborg en omstreken betaalt u geen voorrijkosten. Uiteraard zijn al onze experts in het bezit van het benodigde vakbekwaamheid. U kunt ons vrijblijvend bellen en op korte termijn een afspraak maken voor een inspectie. Zo weet u snel waar u aan toe bent en hoe het probleem verholpen kan worden.

tel: 06-33023506

email:info@ongediertebestrijdingnl.nl

facebook https://www.facebook.com/ongediertebestrijdingnlhelpt