Diervriendelijke rattenbestrijding

Bij ongediertebestrijding wordt al snel gedacht aan verdelgen en het gebruik van gif. Dit kan ook zeker anders en op een meer diervriendelijke en milieuvriendelijke manier. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ratten en muizen weg te vangen met kooien. Hier komt geen gif aan te pas, maar alleen een vangkooi met wat voer erin. De plaagdieren kunnen na het vangen eenvoudig worden vervoerd om elders uitgezet te worden.

Overlast van ratten in Culemborg

Zoals wellicht bekend neemt de overlast van ratten in Culemborg fors toe. Hierover zijn regelmatig nieuwsberichten terug te vinden. Op het industrieterrein worden door de bedrijven daar geregeld meldingen gedaan van ratten- en of muizenproblemen. Maar steeds vaker hebben particuliere mensen in Culemborg ook in hun tuin last van ratten. Men treft sporen aan in de tuin, zoals hoopjes zand, rattenholen, knaagschade of overblijfselen van voer (zoals walnotendoppen). Zo kregen wij afgelopen week 2 meldingen van particulieren met vermoedens van ratten in hun tuin! Bij allebei bleken de vermoedens te kloppen; zij hadden te kampen met een rattenprobleem en wilden hier graag van af.

Wegvangen van ratten

Naar aanleiding van de melding over overlast in de Culemborgse wijk de Hond zijn wij gaan kijken. Op verzoek van deze mensen, hebben we een meer diervriendelijke oplossing bedacht voor hun rattenprobleem. De bestrijder heeft daarbij vangkooien ingezet en al de volgende dag zat er een rat in! De bovenstaande foto is meteen gemaakt. Na het vangen van deze rat, is de kooi opnieuw geplaatst en ook deze was al snel weer gevuld met nog een rat. Hopelijk blijft de derde kooi leeg en zijn deze mensen van de overlast van ratten af. Natuurlijk hebben de bewoners ook adviezen gekregen om het aantrekken van nieuwe ratten te voorkomen. Dit noemen wij habitat-management.

Ook bij de andere melding zijn vangkooien ingezet en is daar een rat weggevangen. Ditmaal in de wijk Parijsch.

Ziek door ratten!

Ratten kunnen bacteriën met zich meedragen en zo ziektes overdragen. Bekende voorbeelden hiervan zijn het Hantavirus, Salmonella, ziekte van Weil. Deze kunnen ratten overdragen op mensen, maar ook op je hond of kat. Dit kan via direct contact, maar ook via de uitwerpselen van ratten en zelfs door het inademen van besmette lucht…

Let daarom goed op! Bij het opruimen van uitwerpselen van een rat moet u altijd handschoenen en een mondkapje dragen!

Hoe gaan we te werk?

Heeft u vermoedens van ratten (of muizen) bel ons dan vrijblijvend. Ongediertebestrijding NL komt bij u thuis om een inspectieronde te doen. Deze ronde duurt gemiddeld genomen een uur/ anderhalf uur. Hieruit volgen adviezen die u bij uw plaagdierprobleem helpen. Ook wordt nu duidelijk wat het zou kosten om een bestrijding in te zetten. Zo komen er dus geen onverwachte kosten bij. Alles wordt vooraf met u gecommuniceerd en u kunt dus zelf beslissen wat u doet met de adviezen. Geen prijsverrassingen achteraf dus!

  • Bel of app ons op 06-33023506
  • Mailen kan natuurlijk ook info@ongediertebestrijdingnl.nl
  • Neem contact op via onze contactpagina op de site of via Facebook
https://ongediertebestrijdingnl.nl/contact/